Des de lluny

Trobareu en aquesta secció fotografies del massís del castell d'Alaró des de diferents perspectives. La idea és arribar a veure la mola del castell des dels 360º al voltant.


26 d'agost de 2016. Vista del Castell d'Alaró des del vèrtex geodèsic del Puig Major (cota 1414) vora la base militar. De davant a darrere, a l'esquerra, la carena de ponent del Puig de Ses Vinyes, a la dreta, el llom de llevant de la Serra de Sa Rateta, més o manco centrat, el cim allargassat i emboscat del Puig d'Amós i, darrere, el mateix castell. Quant a poblacions, darrere a l'esquerra, Consell i, a la dreta, també de davant a darrere, Santa Maria, Pòrtol i l'estrep de la Badia de Ciutat per la part de Son Verí.


24 d'agost de 2016. Perspectiva poc vista, on les penyes bessones quasi es toquen, feta des del Puig de sa Comuna (citat així per Joan Rosselló de Son Fortesa) o més popularment com sa Rota des Cabo. La fotografia no està feta des del cim ja que el pinar ho impedeix. S'ha fet des de les penyes que miren a Nord, naturalment.


29 de maig de 2016. Vista de les bessones des del Puig de Bellveure (394 m). Del castell a Alcadena, Franquesa, sa Rateta i el llom del Penyal des Migdia, amb la base al cim del Puig Major. A la dreta d'Alcadena, el Puig des Tossals Verds. 


13 d'abril de 2016. Vista del castell i de les muntanyes properes des de la Torre Asima del Polígon de Son Castelló de Ciutat. En primer terme, les cases de sa Nova Cabana. Davant del castell, la franja penya-segada de sa Bastida. Darrera, l'ona del Massanella amb el dit de ses Bassetes i, mig tapant Alcadena, el puig de Son Agulla (dit Son Güia).


20 de setembre de 2015. Vista des del camí de Bànyols (Alaró) de les dues moles bessones del Castell i Alcadena, vertader atri de columnes hercúlies per accedir al cor de la serra.


29 d'agost de 2015. Vista des del cim del puig de Sant Miquel (terme municipal d'Alaró). A l'esquerra surt el poble d'Alaró, amb el campanar de l'esglèsia quasi tocant les faldes del castell i, a la dreta, arrenglerats, el Puig de Can Llenderina, la Talaia de Cals Reis i els Penyals d'Honor de la comuna de Bunyola. En aquestes hores del matí, s'Olivaret queda encara a l'ombra d'Alcadena.


24 d'agost de 2015. Vista des del pont de l'autopista d'Inca, vora el cementiri de Santa Maria. Es pot veure en primer terme el campanar de la parròquia i al fons el puig Major de Son Torrella.


24 d'agost de 2015. Vista des del pont del tren dins Son Sureda de Marratxí. El puig Major de Massanella i ses Bassetes queden emmarcats entre les moles del castell i Alcadena.