Des de lluny

Trobareu en aquesta secció fotografies del massís del castell d'Alaró des de diferents perspectives. La idea és arribar a veure la mola del castell des dels 360º al voltant.


5 d'abril de 2018. Vista del castell des del cim del Frontó de Massanella. En primer terme, emboscat fins al cim, el puig des Frare (784 m), que pertany a la serra Mitjana, línia de n'Alí. Just a darrera, el puig de Sant Miquel. Entre el castell i Alcadena, la Ciutat de Mallorca i el seu port.


13 d'octubre de 2017. Vista del castell des del cim de la penya de sa Bastida (579 m). A l'esquerra, poc definit, el puig de Can Llenderina, després just abans del castell, la paret rocallosa per on passa el portell de s'Estret. El cim del castell amb les cases de s'Hostatgeria, els espadats d'Alcadena una mica tapats i, finalment, la badia d'Alcúdia al fons.


30 de juliol de 2017. Vista del castell d'Alaró des del cim d'Alcadena. Al fons, d'esquerra a dreta, la serra de na Burguesa, el pa de figa de na Bauçana, quasi devora el cim a l'esquerra encara, el Galatzó, i a la meitat dreta, el Teix, la serra d'Alfàbia i els puigs del coll des Jou i del Sementer Gran. En primer pla, els penya-segats de la punta del Voltor (esquerra) i del mirador de s'Orengar (dreta).


24 d'agost de 2016. Perspectiva poc vista, on les penyes bessones quasi es toquen, feta des del Puig de sa Comuna (citat així per Joan Rosselló de Son Fortesa) o més popularment com sa Rota des Cabo. La fotografia no està feta des del cim ja que el pinar ho impedeix. S'ha fet des de les penyes que miren a Nord, naturalment.


29 de maig de 2016. Vista de les bessones des del Puig de Bellveure (394 m). Del castell a Alcadena, Franquesa, sa Rateta i el llom del Penyal des Migdia, amb la base al cim del Puig Major. A la dreta d'Alcadena, el Puig des Tossals Verds. 


13 d'abril de 2016. Vista del castell i de les muntanyes properes des de la Torre Asima del Polígon de Son Castelló de Ciutat. En primer terme, les cases de sa Nova Cabana. Davant del castell, la franja penya-segada de sa Bastida. Darrera, l'ona del Massanella amb el dit de ses Bassetes i, mig tapant Alcadena, el puig de Son Agulla (dit Son Güia).


20 de setembre de 2015. Vista des del camí de Bànyols (Alaró) de les dues moles bessones del Castell i Alcadena, vertader atri de columnes hercúlies per accedir al cor de la serra.


29 d'agost de 2015. Vista des del cim del puig de Sant Miquel (terme municipal d'Alaró). A l'esquerra surt el poble d'Alaró, amb el campanar de l'esglèsia quasi tocant les faldes del castell i, a la dreta, arrenglerats, el puig de Can Llenderina, la Talaia de Cals Reis i els Penyals d'Honor de la comuna de Bunyola. En aquestes hores del matí, s'Olivaret queda encara a l'ombra d'Alcadena.


28 d'agost de 2017. Vista des del puig de sa Cova des Carboners (842), cim nord-oriental de la serra d'Amós. Es veuen a l'esquerra els espadats de s'Alcadena, enmig -enterenyinat per la calitja- el puig de Bellveure i, sobre el pinar del cim central del puig d'Amón, la roca del cim del puig de la Font Fresca.


26 d'agost de 2016. Vista del Castell d'Alaró des del vèrtex geodèsic del Puig Major (cota 1414) vora la base militar. De davant a darrere, a l'esquerra, la carena de ponent del Puig de Ses Vinyes, a la dreta, el llom de llevant de la Serra de Sa Rateta, més o manco centrada, la carena allargassada i emboscada de la serra d'Amós amb els tres cims (d'esquerra a dreta, puig de sa Cova des Carboners, puig d'Amós i puig de sa Font Fresca) i, darrere, el mateix castell. Quant a poblacions, darrere a l'esquerra, Consell i, a la dreta, també de davant a darrere, Santa Maria, Pòrtol i l'estrep de la Badia de Ciutat per la part de Son Verí.


28 d'agost de 2017. Vista des del puig de sa Font Fresca (833 m), extrem sud-occidental de la serra d'Amós. A l'esquerra, el suau relleu del puig de Bellveure i a la dreta, confegit amb el castell, el puig de Can Llenderina. 


24 d'agost de 2015. Vista des del pont de l'autopista d'Inca, vora el cementiri de Santa Maria. Es pot veure en primer terme el campanar de la parròquia i al fons el puig Major de Son Torrella. A la dreta, els costers occidentals dels Tossals Verds.


24 d'agost de 2015. Vista des del pont del tren dins Son Sureda de Marratxí. El puig Major de Massanella i ses Bassetes queden emmarcats entre les moles del castell i Alcadena.